torstai 15. tammikuuta 2015

Oppimisympäristöjä tutkimaan!

Tätä blogia ylläpitää kuusi kasvatustieteiden opiskelijaa, jotka ovat kiinnostuneita modernista oppimisympäristöajattelusta. 

Kirjoitamme blogissamme digitaalisista medioista, tieto- ja viestintätekniikasta ja verkkoyhteisöistä opetuksessa sekä pohdimme oppimisympäristöjen muutosten ja teknologian kehityksen merkityksiä niin koulujen arjessa kuin yhteiskunnallisellakin tasolla. Olemme kiinnostuneita uusimmista teknologioista, sähköisistä oppimateriaaleista, oppimispeleistä, blogeista ja sosiaalisen median hyödyntämisestä kasvatustieteiden aloilla.

Tervetuloa seuraamaan blogiamme ja kommentoimaan julkaisuja ahkerasti! Toivomme mielenkiintoista keskustelua ja sitä kautta avautuvia uusia näkemyksiä tieto- ja viestintätekniikasta opetuksessa. Vinkit ja hyvät neuvot ovat kullan arvoisia.

Sähköisin terveisin,
Anni

1 kommentti:

  1. Muuttuvat oppimisympäristöt ovat esillä myös Educa koulutustapahtuman Taito-osastolla lauantaina 24.1. Aiheena iPad peruskoululaisille-oppikirjaton koulu tietoyhteiskunnan tienraivaajana. Siellä pohditaan luopuuko peruskoulu oppikirjojen tilaamisesta ja mitä sitten tapahtuu? Lukiolaisen vanhempana olen kiinnostunut leviääkö käytäntö sitä kautta lukioon, jonka oppikirjakustannukset ovat suuret verrattuna ammattikoululaisen kirjakuluihin. Muutos on hidas ja koskee monia eri tahoja. Koulutuksen aiheuttamat kustannukset voivat vaikuttaa ammativalintoihin.

    Olen ilolla seurannut, miten opettajan joustava teknisten sovellusten käyttö voi katkaista satunnaisen kouluallergian. Liikuntatunnin poissaolon sai korvata itsenäisesti tehdyllä lenkillä, josta todisteeksi opettajalle riitti tallenne SportsTrackerilla.

    Educa-messuilla aion tutustua myös käsityönopetukseen ja mikä on sen yhteys kestävyyteen, sekä Suomen Partiolaisten osastoon. Terveisin Silja Korhonen

    VastaaPoista